Medicinsk Yoga i Randers

Skrevet tirsdag d. 4. september 2018

I uge 40 opstarter vi et Medicinsk Yoga (MediYoga) hold.

Forløbet begynder torsdag d.4/10-18 kl. 10-11.30 og foregår hos Titali Yogastudio på Gammel Viborgvej 39, 8920 Randers NV.
Forløbet strækker sig over 10 uger (med pause i uge 42).
Der er plads til 10 personer på holdet og forløbet henvender sig fortrinsvis til hjertepatienter.

Transport
Hvis du kommer med offentlig transport kører bus 10 næsten til døren (se køreplanen her: https://www.midttrafik.dk/media/12452/10_norm_k18.pdf)
Hvis du er i bil, kan du parkere gratis udenfor.

Faciliteter
I Yoga studiet er der et toilet, hvor det er muligt at skifte tøj hvis dette ønskes.

Tilmelding
Tilmelding sker ved at sende en e-mail til randers@hjerteforeningen.dk med Navn, kontakttelefonnummer, kontakt-emailadresse og medlemsnummer.

Pris og betaling
Prisen er 35 kr pr. gang for medlemmer af Hjerteforeningen og 50 kr pr. gang for ikke-medlemmer
af Hjerteforeningen. Medlemmer af Hjerteforeningen har fortrinsret fremfor ikke-medlemmer.

Betaling skal ske for hele forløbet, altså 350 kr for medlemmer af Hjerteforeningen og 500 kr for
ikke-medlemmer af Hjerteforeningen senest d.2/10-2018 til Hjerteforeningen på kontonummer 9302
2072234955
Vi gør opmærksom på, at de oplysninger du afgiver ved tilmelding kun gives videre til underviseren.

Hvad er MediYoga?
MediYoga er en yogaform, som har sine rødder i kundaliniyogaen.

I MediYoga arbejder vi med følgende komponenter i alle yogapas:
Mantra – Åndedræt – Asanas, de fysiske stillinger – Meditation – Afspænding.

MediYoga for hjertepatienter
MediYoga er udviklet via klinisk og terapeutisk arbejde i samarbejde med medarbejdere på flere hundrede arbejdspladser i Sverige og patienter på bl.a. Karolinska Institut, Danderyd Sjukhus og i Stockholms universitetsregi.
MediYoga-instituttet i Stockholm, er et yogisk uddannelses-, forsknings og rehabiliteringsinstitut.
I Sverige er Yoga som terapi og rehabilitering et arbejdsfelt i vækst.
Danderyds Sjukhus har siden januar 2010 anvendt MediYoga i rehabilitering af deres hjertepatienter.

Forskning
MediYoga er evidensbaseret og der findes en del forskning om MediYoga og hjertepatienter.
F.eks. er der et studie der har sammenlignet hjertepatienters rehabilitering. En gruppe fik fysioterapi, en anden dyrkede MediYoga og den sidste trænede selv. Studiet viste, at de hjertepatienter der dyrkede MediYoga havde mindre angst og en bedre forståelse for deres krop og dermed større livskvalitet efter et 10 ugers forløb.
Hvis du er interesseret i at læse mere om den forskning der ligger bag, kan du orientere dig her:

Hvad er vores formål?
Vores 10 ugers forløb har jf. ovenstående til formål er at give deltagerne værktøjer til at håndtere/lindre deres sygdomssymptomer.
MediYoga kan dyrkes af alle og underviseren Gitte sørger for at øvelserne tilpasses den enkelte deltagers funktionsniveau.

Om underviseren
Gitte er uddannet sygeplejerske.
Hun har en Master i Sundhedspædagogik og en to årig specialuddannelse til kræftsygeplejerske.
Hun har arbejdet som sygeplejerske i forskellige specialer og områder af sundhedsvæsnet.
Hun har hele sit voksne liv interesseret sig for Yoga, Meditation og Mindfulness.
2015, hvor hun tog en Coach-uddannelse, var starten til et andet arbejdsliv. Hun er nu uddannet indenfor Mindfulness og Yoga.
I 2017 uddannede hun sig som MediYoga-instruktør og har siden undervist på fuld tid.